Foto
image
Foto

Woningen en Buitenhuis Blom

Uiteraard blijven de waardevolle bomen, laanbeplanting en bosschages behouden, waarmee de identiteit en uitstraling van het gebied groen en volgroeid blijven. Op de huidige open plekken komt de nieuwbouw.

In totaal komen er circa 200 nieuwbouwappartementen, verdeeld over meerdere gebouwen die wisselen in hoogte, vorm en uitstraling. Het aanbod bestaat uit huurappartementen, sociaal, middelduur en vrijesectorhuur. Van de circa 200 huurwoningen is circa 30% sociale huur. In Landgoed Blom woont straks een heel uiteenlopende groep mensen. Met en zonder zorgbehoefte, jong en oud(er), alleenstaanden, stellen en gezinnen. Altijd iemand om op terug te vallen, voor te zorgen of zomaar op te zoeken. Ruimte voor woonzorg groepen!

Foto
Foto

Het rustige Landgoed Blom krijgt een levendig hart

Het voormalige Vlinderhuys is inmiddels als Buitenhuis Blom in gebruik. Er vinden daar allerlei activiteiten plaats. Zie de agenda op www.buitenhuisblom.nl. Het is het levendige hart van Landgoed Blom. Na het realiseren van een nieuwe vleugel aan Buitenhuis Blom ontstaat er ruimte voor horeca met terras, kinderopvang van Bzzzonder, shortstay, een postpakket-ophaalpunt en misschien wel een werkplaats voor een fietsenmaker. Er wordt kunst tentoongesteld, muziek gemaakt en je kunt er je was doen. Kortom, het leeft er en er is altijd wel iemand met wie je een praatje kunt maken.

Foto
image

Een blik in de toekomst

Op een gewone donderdagochtend is het gezellig druk in Buitenhuis Blom. De horeca serveert hapjes en broodjes van biologische producten (uit eigen tuin) en in een van de lokalen wordt een training/workshop gegeven. In een ander lokaal wordt de nalatenschap van de zusters tentoongesteld. In een knus hoekje drinken drie oudere dames goede koffie mét wat lekkers erbij. Er komt een bewoner binnen die een pakketje ophaalt en gelijk een elektrische auto voor later op de dag reserveert.

Ondertussen staan er in het zicht een paar wasmachines te draaien en op de bank die ervoor staat, ontstaat een leuk gesprek tussen een jonge meid en een jongen. Ze wisselen nummers uit. In de werkplaats is een gepensioneerde man bezig om een tafeltje van een alleenstaande moeder te herstellen. In de verte zien we een stel gearmd lopen. Ze komen uit de overnachtingsruimte en zoeken overduidelijk steun bij elkaar. Fijn als je er voor familie kunt zijn als het einde nadert. Even verderop klinkt gelach van kinderen want in de uitbouw huisvest Bzzzonder. En zo komen alle leeftijden en levensfasen samen in één huis: Buitenhuis Blom!

Foto

Benieuwd naar Landgoed Blom?

Wil je niets missen van deze ontwikkeling? Schrijf je dan vrijblijvend in als belangstellende. We houden je met plezier op de hoogte.

Meld je nu aan